Välkommen till min blogg om spikmattor

Hallå!

Det är längesen 2009 då spikmattan blev årets julklapp, många har kanske stuvat undan sin spikmatta i någon garderob, lagt upp den på vinden eller kasserat den på närmsta soptipp. Själv blev jag frälst och kan nästan inte klara mig utan min spikmatta, så den hänger med fortfarande!

Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk till spikmattorna till en början. Kunde det verkligen fungera? Det kändes som ytterligare en sån där ovetenskaplig trend som alla skulle haka på. Men placebo eller inte, för mig fungerar spikmattan ypperligt mot spänningar och för avslappning. En del använder spikmattan vid meditation och yoga, men detta är inget jag själv testat.

Med den här bloggen hoppas jag kunna inspirera andra att åtminstone testa en spikmatta. Den fungerar säkerligen inte för alla, men för oss som blir hjälpta av den är den till stor hjälp i vardagen. Jag hopas också kunna komma med lite tips på hur du kan använda din spikmatta och lite fakta om spikmattorna som finns på marknaden.

Förutom att ligga på min spikmatta så jobbar jag som konditor, ett mycket fysiskt yrke där det är viktigt med både träning och avslappning för att orka med. Så för att hålla kroppen i form brukar jag simma och jogga tillsammans med min terrier bettan, en söt och pigg liten tik som jag haft sen hon var valp. Hon slappar gärna med mig när jag behöver varva ner och är en ypperlig träningskompis.

Min stora hobby är dock böcker, jag älskar att läsa och jag försöker ofta skapa tid för en läsestund. Jag läser alla möjliga slags böcker, alltifrån kokböcker till deckare så har du något bra boktips så hör gärna av dig! Samma sak gäller tips kring spikmattor, har du någon position du vill rekommendera eller någon typ av spikmatta du gillar så hör gärna av dig och tipsa!