Rengöring av spikmatta

Rengöra spikmattaÄr spikmattor svåra att rengöra? Det är i alla fall lätt att tro att de är knepiga att rengöra, då de består av olika material och innehåller en mängd spikar. Men faktiskt är det inte så svårt som man kan tro.

Är du själv om att använda spikmattan behöver du inte desinficera den mellan gångerna, annars är det något jag skulle rekommendera. Speciellt om du använder spikmattor där du upplever bäst effekt vid användning utan kläder.

Yantramattan rengör du bara med varmt vatten efter att du har tagit ut gummimadrassen. Du kan även använda diskmedel eller tvål. Sedan behöver du bara låta mattan dropptorka. Kör den alltså inte i tvättmaskin eller torktumlare. Även shaktimatten kan du tvätta försiktigt i ljummet vatten med lite tvättmedel efter att du har plockat ut skumgummimadrassen. Anledningen till att du ska undvika tvättmaskin och torktumlare är för att piggarna kan skadas, om du kör mattan i dem.

Även den svenska spikmattan är lätt att rengöra och materialet, som består av TPE-plast, är tvättbar med varmt vatten och tål såväl diskmedel som tvål och desinfektionssprit.

Du rengör din spikmatta vid behov, beroende på hur ofta den används och om den används av enbart dig eller andra utövare. Det är du själv som avgör hur ofta den behöver rengöras. Använder du dessutom en handduk eller ett bomullstyg på spikarna, för en mjukare variant så räcker det med att tvätta tyget. En mjukare variant är till exempel rekommenderat för ansikte och käke, då huden är extra känslig här. Även för dig som är nybörjare kan det vara skönt att börja med en lättare variant och därmed ha ett bomullstyg mellan huden och piggarna.

Eftersom spikmattan är lätt att rengöra är det inga problem att använda den frekvent. Enda bekymret är bara att den ska hinna torka mellan varven. När det gäller den ryska spikmattan går den i plast fortare att torka, vilket lämpar sig om fler använder den.

Som jag berättade om tidigare, så ska jag flytta till större boende inom en snar framtid. Då kommer jag också få möjlighet att hänga ut tvätten i trädgården på vädring! Detta ser jag verkligen fram emot då jag personligen tycker utomhustorkade kläder luktar underbart. Givetvis kommer även spikmattan både vädras utomhus efter användning och få torka på torkställningen i trädgården efter tvätten.

Det ska också bli underbart att  kunna använda spikmattan utomhus under ljumma sommarkvällar. Huset jag ska flytta till har en bra altan där jag kan breda ut min matta och koppla av. Allt är dessutom färdigt och klart med banken, så stressen över bolån och att flytta över konton hit och dit är borta. Har lärt mig en hel del om bankvärlden den senaste tiden i och med husköpet och jag hoppas kunna använda mina kunskaper i framtida affärer. Så här kommer ett tips till alla er som funderar på att köpa ett boende: jämför bolån mellan banker här. Det fungerade suveränt för mig och jag fick ett bra avtal med min bank när jag berättade vad jag kunde få för räntor hos konkurrenterna.