Resa med spikmatta

En spikmatta är idealisk att ta med sig på resan! Hur många gånger har man inte blivit stel i kroppen efter timmar på flyget? Det finns inget bättre än att komma till hotellrummet för att rulla ut sin matta och bara få slappna av. Jag brukar alltid ta med min spikmatta oavsett vart jag åker någonstans, även om jag åker långt eller kort. När jag använder min Yantramatta, är det så smidigt, då jag bara kan ta bort skumgummimadrassen och ta med tyget. Även shakti-mattan går att göra på samma sätt med. Det tar inte alls stor plats i resväskan. Det finns även mindre varianter av mattor, ex Svensk Akupressurdisc, som är lätta att stoppa ned i bagaget.

Ett tips är att faktiskt ta med spikmattan på flyget. Du kan förmodligen räkna med att bli fast i kontrollen av handbagaget, men troligen får du ta med spikmattan efter att ha visat upp den. Det är nämligen en helt ljuvlig känsla att sätta sig på den för att öka blodcirkulationen under flygningen. Speciellt vid långflygningar, då det är viktigt att röra på sig för att hålla igång cirkulationen. Även vid längre buss- och tågresor kan det vara en god idé att ta med spikmattan, trots att det inte är riktigt lika viktigt att hålla i gång blodcirkulationen som vid flygresor. Men den ger trots allt en behaglig stund och det händer faktiskt att jag lyckas somna när jag använder den på resan.

Men det är ändå framförallt när man kommer fram som den är behaglig att använda. Den underlättar för mig när jag ska sova på ett nytt hotellrum, då det kan vara svårt att helt slappna av när man inte befinner sig i egen säng. Ett pass innan läggdags kan gott rekommenderas!